Περασμένες εποχές είναι πλέον εκείνες που ο Στουρνάρας ήταν μίασμα. Ήρθε η ώρα να του ζητήσουμε συγγνώμη και αυτό κάνει σύσσωμη η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς ως υπερασπιστής του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας πίσω του τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμύτατη κριτική στον διοικητή της ΤτΕ.
Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της κεντρικής τράπεζας της οποίας αποσπάσματα διάβασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε με νόημα πως «μερικά πράγματα είναι αλήθεια, ακόμη κι αν τα πει ο Γιάννης Στουρνάρας». Θέλοντας να ενισχύσει την άποψη αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφερε ως παράδειγμα ότι είναι τόσο αλήθεια όσο ότι «ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει» ή ότι «οι ποδοσφαιρικές ομάδας της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται», ή ακόμη πως επειδή ο σκύλος του έχει τέσσερα πόδια, όπως και η γάτα, τα δύο ζώα είναι το ίδιο.


Ο Ευκλείδης θα μπορούσε να είναι πολύ ποιο κατανοητός εάν έλεγε το απλό παράδειγμα ότι Τσακαλώτος και Βαρουφάκης έχουν δύο πόδια αλλά δεν είναι το ίδιο σαν υπουργοί οικονομικών.
«Μου θυμίζετε τη φράση ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι», σχολίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος που επέκρινε την κυβέρνηση ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Γιάννη Στουρνάρα και χρησιμοποιεί παρόμοια ορολογία.
Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη και συνέστησε υπομονή μέχρι τον Μάρτιο του 2016 που θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο και θα διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο διοικητής της ΤτΕ.

Δημοσίευση σχολίου