Η Ελλάδα δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Νταισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι ελπίζει η χώρα να αρχίσει να ανακάμπτει την επόμενη χρονιά.
Εμείς λέμε ότι ούτε ο Τσίπρας αλλά ούτε και τα άλλα κοράκια θα την αφήσουν να ξεμπερδέψει και μάλλον εμείς θα βγούμε αληθινοί, γιατί αυτό λέει η λογική.
Αν η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει σε βιώσιμο μονοπάτι πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού, σημείωσε ο ίδιος στα περιθώρια οικονομικού συνεδρίου.
Αν προσέξουμε όσα λέχθηκαν από την αρχή αυτής της κρίσης, είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε παράκρουση. Τα ελεύθερα επαγγέλματα, τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, τα κόκκινα δάνεια και χίλιες άλλες εικασίες ήταν πάντα το πρόβλημα ανάκαμψης της χώρας και τώρα είναι το ασφαλιστικό, αλλά κανένας δεν μας απάντησε γιατί δεν φέρνουν πίσω τα κλεμμένα, κανείς δεν μας απάντησε αν το χρέος είναι απεχθές η επαχθές και μη βιώσιμο και κανείς δεν μας απαντάει γιατί χώρες όπως η Βουλγαρία για παράδειγμα, οι οποίες έχουν όλα όσα θέλει ο Νταισελμπλουμ, δεν έχουν ανάπτυξη.
Το πλέον βασικό όλων όμως είναι να μας εξηγήσει κάποιος από τους Έλληνες και ξένους μαυραγορίτες, τι σημαίνει για αυτόν ανάπτυξη.
Ίσως "μετά την εξήγηση" προβληματιστούμε πολύ για το εάν θέλουμε την ανάπτυξη ή είναι καλύτερα να μην την δούμε ποτέ.  


Δημοσίευση σχολίου