Όλα δείχνουν ότι μέρα με την μέρα η κατάσταση οδηγείται στα άκρα στην Μέση Ανατολή με τις Η.Π.Α να έχουν βάλει μπροστά την Τουρκία στην διαμάχη τους με την Ρωσία, η οποία, δείχνοντας ότι δεν αστειεύεται, στήνει ήδη στρατιωτική βάση σε συριακό έδαφος που βρίσκεται υπό κουρδικό έλεγχο.



Η περιοχή της Συρίας στην οποία οι Κούρδοι έχουν τον έλεγχο, έχει κοινά σύνορα με την Τουρκία και οι Κούρδοι πρσβλέπουν σε δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
Η Άγκυρα βγήκε με δηλώσεις ότι δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, ενώ οι Η.Π.Α. έβαλαν τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν να συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη και να ανακοινώσουν την από κοινού στρατιωτική επέμβαση στην Συρία δήθεν κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στην ουσία δρουν υπέρ του.
Συγκεκριμένα ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι «σε περίπτωση που (η πολιτική λύση στην Συρία) δεν θα ήταν δυνατή, είμαστε έτοιμοι να προκρίνουμε στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να απωθήσουμε το Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή».
Από την άλλη όμως Ο Μπάιντεν τόνισε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Νταβούτογλου ότι συζητήθηκε ακόμη πώς θα μπορούσαν οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν τους σουνίτες αντάρτες στον αγώνα τους ενάντια στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασάντ.
Μα οι σουνίτες αντάρτες στην ουσία είναι οι τζιχαντιστές δολοφόνοι του Ισλαμικού Κράτους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τις πραγματικές προθέσεις Άγκυρας και Ουάσινγκτον που είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και η αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής στην Μέση Ανατολή με απώτερο σκοπό να τεθεί η περιοχή υπό τον πλήρη έλεγχο του ΝΑΤΟ.
Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία καθημερινά ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στην Συρία σε στεριά θάλασσα και αέρα.
Στην Μόσχα γνωρίζουν τις πρακτικές της Δύσης και δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Αντίθετα παρακολουθούν άγρυπνα τις εξελίξεις με το χέρι στην σκανδάλη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε άμεσα, ακόμα και …«θερμό» επεισόδιο.
Θυμίζουμε ότι το σχέδιο κοινής αμερικανοτουρκικής εισβολής, είχε ανακοινώσει από τον Νοέμβριο του 2015 σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα, Milliyet.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εισβολή θα γίνει σε δυο επίπεδα, αεροπορική και χερσαία εισβολή για την υποτιθέμενη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέσα στο συριακό έδαφος. Θα γίνει από τον διάδρομο του Cerablus, που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS.
Στην εισβολή θα πάρουν μέρος 6 αμερικανικά F-15C, έξη βομβαρδιστικά, A-10, δώδεκα αεροσκάφη τάνκερς, KC-135 και δέκα MQ-I εξοπλισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συγκέντρωση όλων αυτών γίνεται στην βάση του Ιντζιρλίκ. Παράλληλα οι Τούρκοι θα κινητοποιήσουν τις βάσεις τους στην Μαλάτεια και στο Ντιαρμπακίρ, από όπου θα απογειώνονται τα τουρκικά F-16, δεκατέσσερα τον αριθμό. Η συνολική αεροπορική δύναμη που θα πάρει μέρος στην επιχείρηση υπολογίζεται σε 60 αεροσκάφη.


Δημοσίευση σχολίου