Η ΝΔ γυρίζει σελίδα - Έγινε η μεγάλη ανατροπή – Τζιτζικώστας: «Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ πρόεδρο» - 53% έναντι 47% θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμούν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.


Αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επίσημη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων για τις εκλογές της ΝΔ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη κόψει πρώτος το νήμα και είναι πλέον ο νέος αρχηγός της γαλάζιας παράταξης, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που ήθελαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προηγείται. 
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αργότερα όταν θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ενός μεγάλου μέρους των ψήφων, ικανό να δώσει ασφαλή συμπεράσματα για τη διαφορά των δυο μονομάχων. 
Στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη εξέφραζαν, τα πρώτα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης, τη βεβαιότητα ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη, την ώρα που στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ζητούσαν υπομονή μέχρι να αρχίσει να ενσωματώνεται η Αττική.
Λίγο αργότερα, οι συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη ανέφεραν ότι πλέον υπάρχει εικόνα «καθαρής νίκης» σε πανελλαδικό επίπεδο και κάνοντας την τελική πρόβλεψη προέβλεψαν διαφορά 6% (53% - 47%).
Όσο ενσωματώνονται τμήματα από την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, η εικόνα ξεκαθαρίζει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει ακόμη και την Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστικό το εκλογικό κέντρο του Βελλίδειου και τις Σέρρες.


Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ και με καταμετρημένο το 50,82% της Επικράτειας, ο κ. Μητσοτάκης πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 50,15 έναντι 49,82 του κ. Μεϊμαράκη.
Τελικά το παιχνίδι γύρισε υπέρ του Μητσοτάκη και πλέον ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. 
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πάντως δείχνουν σαφές προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις κάλπες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να κρίνουν το μεγάλο νικητή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει κεφάλι στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, γεγονός που κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Αντίθετα ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας.
To «tweet» Τζιτζικώστα που έδειξε τον νέο πρόεδρο
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποκάλυψε - εμμέσως πλην σαφώς - το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
«Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
Λίγο αργότερα ανέβασε ακόμα ένα Tweet στο οποίο έδειχνε ξεκάθαρα τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη: 
Και για όσους ΕΜΕΙΝΑΝ με την απορία: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη!
newsbomb.gr



Δημοσίευση σχολίου