Πιο «κακός» από ποτέ - Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Ταε Κβο Ντο, με αφορμή τη φιέστα για τον 1 χρόνο διακυβέρνησής του, επιχείρησε να δικαιολογηθεί στο πολιτικό του ακροατήριο και χρέωσε όλα τα λάθη που βούλιαξαν τη χώρα στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στους συνδικαλιστές. 


Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας και της ανέχειας ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία για γιορτές και πανηγύρια σε μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να συγκρατήσει το κομματικό του ακροατήριο - Ως ένα «κακέκτυπο» του Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα υπό τους ήχους του κομματιού: «Το Rock της Καντίνας» από την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Στην ομιλία του περιορίστηκε σε γενικόλογες ιδεοληψίες μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν όταν στην Ευρώπη εκλεγούν και άλλες αριστερές κυβερνήσεις.
Πέραν των μονομερών δεσμεύσεών του ότι σε βάθος χρόνου οι αγρότες θα πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις και ότι θα αποκαταστήσει τις εργασιακές συμβάσεις δεν είχε τίποτα άλλο να πει για το πώς θα βγει η χώρα από το τέλμα. 
Έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί ακόμα και διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων.
Η ομιλία του είχε καθαρά εσωτερικό και απολογητικό χαρακτήρα, αφού ο κ. Τσίπρας βλέπει τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματός του, ενώ η οργή των πολιτών πλησιάζει πλέον απειλητικά το Μαξίμου.
Επιτέθηκε εναντίων των συνδικαλιστών τόσο της ΓΣΕΕ, όσο και των αγροτών (οι οποίοι βεβαίως τον στήριξαν προεκλογικά) και τόνισε ότι θα αποκαταστήσει τις εργασιακές συμβάσεις, χωρίς βεβαίως να εξηγήσει ούτε πότε θα το κάνει, ούτε πώς θα το κάνει, αφού είναι γνωστό ότι η τρόικα δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο. 
Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίων των προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς, ωστόσο, να πει τι έχει κάνει ο ίδιος μέσα στον 1 χρόνο της διακυβέρνησής του για να εφαρμόσει τις βαρύγδουπες προεκλογικές του δεσμεύσεις. 
Δεν βρήκε ούτε ένα επιχείρημα να εξηγήσει για ποιο λόγο οδήγησε τη χώρα σε 3ο μνημόνιο, ούτε βεβαίως για ποιο λόγο άλλαξε το απότέλεσμα του δημοψηφίσματος από ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Η δικαιολογία του για την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, ξεπερνάει κάθε όριο επιστημονικής φαντασίας.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπήρχε σχέδιο να επανέλθουν οι παλιοί, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, αλλά όπως είπε, με το δημοψήφισμα η κυβέρνησή του κατάφερε να μην γίνει πραγματικότητα το σχέδιο αυτό!!!
Αναφορικά με τις αθρόες προσλήψεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο, εφτασε στο σημείο να καλύψει και τον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει διορίσει συγγενείς του στο δημόσιο, λέγοντας ότι «κάποιοι κανιβαλίζουν ανθρώπους με κοινωνικούς αγώνες (;) και με ιστορία...», χωρίς βέβαια να εξηγήσει ποιοι ακριβώς είναι οι κοινωνικοί αγώνες του γραμματέα - ράπερ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.  
Για άλλη μια φορά έκανε λόγο για πολιτικό εκβιασμό της κυβέρνησης από «νταβατζήδες» της διαπλοκής της ενημέρωσης χωρίς να αποκαλύψει ούτε ονόματα και χωρίς να πει πόσα χρήματα έχει πάρει από όλους αυτούς που καταγγέλλει. 
Έκανε μια ισχνή αναφορά στις λίστες με τους φοροφυγάδες που πηγαινοέρχονται στο υπουργείο Οικονομικών λέγοντας ότι θα ενεργοποιηθούν...
Καμία λέξη για την ταμπακιέρα... Για όλους όσοι με στοιχεία κατακρεούργησαν την περιουσία του ελληνικού λαού...
Ούτε ψίθυρος για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών που θα τους τσάκιζε στη νομιμότητα...
Ούτε μισή λέξη για τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες με τα θαλασσοδάνεια που θα τους έβαζε όλους φυλακή. 
ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι τόσα πολλά ψέματα, σε τόσο μικρό διάστημα δεν είχε πει ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου. 

Δημοσίευση σχολίου