Επικοινωνιακός αγώνας δρόμου ξεκίνησε από πλευράς της κυβέρνησης και του ίδιου του Τσίπρα, για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά" είναι στα πρόθυρα σύγκρουσης με ΔΝΤ και δανειστές.

Η ανακοίνωση δύο νομοσχεδίων χωρίς την έγκριση των τοκογλύφων και η παράλληλη ανακοίνωση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία, προκειμένου να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ, πυροδότησαν σενάρια ρήξης.
Τα ταϊσμένα τσαντίρια διαμόρφωσης της κοινής γνώμης άρχισαν να μιλούν για "πολιτική διαπραγμάτευση" που θα επιχειρήσει να κάνει ο Αλέξης στα Ηλύσια Πεδία.
Άλλοι μιλούν για συμμαχίες μέσα στην ΕΕ ώστε ο Τσίπρας να δώσει ενισχυμένος τη μάχη με το ΔΝΤ.
Όλα αυτά είναι παραμύθια και τίποτε άλλο και να μην ξεχνάμε ότι ...η Ιστορία διδάσκει.
Ένα χρόνο πριν ο ίδιος άνθρωπος υποτίθεται ότι διαπραγματευόταν σκληρά για τα δίκαια του λαού.
Τότε είχε στις τάξεις του ισχυρές προσωπικότητες όπως ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου, ο Λαφαζάνης κ.α που ήθελαν και μπορούσαν να φέρουν σε πέρας ακόμα και ευθεία αντιπαράθεση με το διεθνές τοκογλυφικό κατεστημένο. Σήμερα με ποιους θα μπορέσει να δώσει μάχη αν χρειαστεί;
Με τον Σταθάκη, τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο; Μα αυτοί είναι ο μοχλός με τον οποίο εγκλωβίστηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στη λογική των τοκογλύφων.
Επιπλέον τότε ο Τσίπρας είχε με το μέρος του το λαό και όμως αυτός δεν δίστασε να ξεπουλήσει τα πάντα γιατί απλά και ο ίδιος είναι πουλημένος. 
Σήμερα αλλού είναι ο λαός και αλλού ο Τσίπρας.
Στο ίδιο έργο θεατές ξανά με τον Τσίπρα να έχει ξεκάθαρο στόχο πώς θα καταφέρει να περάσει τα μέτρα χωρίς πολιτικό κόστος.
Επιστράτευσε ξανά τους θεατρινισμούς για να δείξει, όπως και τότε, ότι αγωνίζεται αλλά όπως πάντα, στο τέλος ο αγώνας του θα καταλήξει σε φιάσκο γιατί το παιχνίδι είναι στημένο.
Είναι σκληροί οι δανειστές θα πει και ...προκειμένου να σας σώσω αποδέχτηκα τα πάντα.  
Μην αυταπατάται κανείς. Τίποτε πέραν της θέλησης των τοκογλύφων δεν μπορεί να κάνει αυτός ο Τσίπρας και αυτό το πολιτικό προσωπικό.
Ο λόγος που ο Τσίπρας πάει στη Γαλλία είναι καθαρά επικοινωνιακός για να δείξει σε όλους τους πολυθρονάτους Έλληνες ότι δίνει μάχες.
Η αλήθεια όμως φίλοι μου ειπώθηκε προ πολλού δια στόματος της φίλης μας της Ανγκέλας, η οποία ήταν ξεκάθαρη "ταμείο και Ευρώπη πάνε μαζί στο Ελληνικό πρόγραμμα" πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε για να μην μας δουλεύει ο κάθε Τσίπρας.
Πολλά μέσα μίλησαν και για εκλογές, πράγμα καθ' όλα αβάσιμο και αστείο καθώς οι εκλογές δεν εξαρτώνται ούτε από τον Αλέξη αλλά ούτε και από τον Κυριάκο.
Οι εκλογές θα έρθουν όταν η πρακτορευμένη αριστερά του Τσίπρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άλλο τα συμφέροντα των δανειστών και όταν θα βρεθεί ο αντικαταστάτης που μπορεί να πάει το "κάρο" ακόμα παραπέρα.
Κοιμηθείτε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όσο κοιμόμαστε το καραβάνι προχωράει και τα σκυλιά σωπαίνουν.








Δημοσίευση σχολίου