2 Φεβρουαρίου 2015. Στη βουλή ο Μητρόπουλος χαιρετάει 2 βουλευτές οι οποίοι τον ρωτάνε τι θα κάνει ο Τσίπρας με τα μνημόνια. Σε λίγες μέρες έχουμε γιουρογκρούπ τι θα γίνει τον ρωτάνε.

Θα γίνει μια κολοτούμπα επικών διαστάσεων είναι η απάντηση του Μητρόπουλου. 

Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Θα σας πάρουν με τις πέτρες. 
Δεν θα γίνει έτσι απλά. Θα προηγηθεί δραματική διαπραγμάτευση για να πειστεί ο κόσμος ότι το μνημόνιο που θα φέρουμε είναι μονόδρομος. 
Ο παραπάνω διάλογος είναι αληθινός και αν δεν ειπώθηκαν όσα γράφτηκαν μπορεί ο κ. Μητρόπουλος να τα διαψεύσει, Πάντως ο ένας από τους δύο βουλευτές ήταν σαφής. Ήμουν αυτήκοος μάρτυρας και δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναφερθεί το όνομά μου. 
Η ιστορία θα γράψει την αλήθεια των χρόνων των μνημονίων και εκεί σίγουρα θα φανούν πολλά, όμως περισσότερο ένοχοι ακόμα και από τους πρωταγωνιστές των πραγμάτων, είναι όλοι αυτοί που ενώ γνώριζαν, σιώπησαν και από ότι φαίνεται, ήταν πολλοί. 
Ήταν πολλοί αυτοί που γνώριζαν τις αληθινές προθέσεις του Τσίπρα, ήταν πολλοί αυτοί που γνώριζαν τον ρόλο του ανδρός και είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν ότι εφαρμόζοντας όλα αυτά που καθ´ υπαγόρευση πράττει ο Τσίπρας, διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και οι υποδομές της χώρας. Στην κοινωνία κυρίαρχος είναι ο φόβος ενώ η πίστη σε οτιδήποτε διαφορετικό φαντάζει ουτοπία. 
Αφού γνώριζε ο Μητρόπουλος τότε γνώριζαν και ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης και το ερώτημα είναι γιατί δεν τον σταμάτησαν; 
Γιατί δηλαδή δεν τον σταμάτησε, ξεσκεπάζοντάς τον, ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου. Γιατί όταν είδε το μνημόνιο Τσίπρα ο Λαφαζάνης και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτήθηκαν απο τις υπουργικές καρέκλες και γιατί δεν ήραν την ψήφο εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, για να αναγκάσουν την ΝΔ να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα και να φανεί ο πραγματικός ρόλος του ξεπουλημένο και σάπιου πολιτικού συστήματος. 
Αν λοιπόν αυτά που είπε ο Μητρόπουλος είναι αλήθεια, τότε ζητείται λαός που πραγματικά να θέλει και να μπορεί να τους ανατρέψει.


Δηλαδή…ζητείται ελπίς την οποία πλέον μόνο ο λαός μπορεί να γεννήσει.

Δημοσίευση σχολίου