• Όσα δεν γνωρίζετε για την αντικατάσταση των μετρητών με «κάρτα»
  • Τι κρύβεται πίσω από τις επιλογές Τσίπρα για το πλαστικό χρήμα
  • Η "Πάταξη της Φοροδιαφυγής" ... το όνομα του Δούρειου Ίππου

Και ενώ η μπουρδολογία περί πλαστικού χρήματος συνεχίζεται στα μνημονιακά  μίντια της διαπλοκής, οι μίσθαρνοι συστημικοί δημοσιογράφοι δεν αναφέρονται σε εκείνα που κρύβονται πίσω από το λουστρασιόν περιτύλιγμα του πλαστικού χρήματος και αρκούνται στο να παρουσιάζουν στον κατά τα άλλα ... «σοφό λαό» μας, μόνο τα δήθεν οφέλη της «κάρτας», αναμοχλεύοντας τη δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σε αντιδιαστολή, τηρούν "σιγή ασυρμάτου" για όλα εκείνα τα γκρίζα και σκοτεινά σημεία που κρύβονται παγίως πλέον, πίσω τις αμετροεπείς παρουσιάσεις των δήθεν μεταρρυθμίσεων... για το «καλό του Έλληνα»!!


Επί της ουσίας, αυτό που επιχειρείται από τη - «εξαρτημένη» από τους δανειστές/τοκογλύφους - κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" δήθεν για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι η απόλυτη συρρίκνωση του «επιχειρήν» στη χώρα μας, ταυτόχρονα με τον σταδιακό αποδεκατισμό του πληθυσμού μας, είτε μέσω της αναγκαστικής πλέον μετανάστευσης, είτε ακόμα και της ραγδαίας αύξησης των αυτοχειριών (αυτοκτονιών).

Ουδείς όμως εκ των αργόμισθων μπουρδολόγων, πολιτικών & συναδέλφων δημοσιογράφων, δεν μας εξήγησε πως θα πάρουν πιστωτική η ακόμα και χρεωστική κάρτα τα 3,6 εκατομμύρια Έλληνες που χρωστούν στην εφορία, ή τα 3,2 εκατ. Έλληνες που χρωστούν σε τράπεζες!

Όλοι γνωρίζουν πλέον το μακρύ χέρι της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς για εκείνους που χρωστούν. Επομένως, δίχως να μπορείς να καταθέσεις χρήαμτα στο λογιαριασμό σου υπό το φόβο να μην στα πάρει ο Έφορας, πως θα βγάλεις χρεωστική κάρτα. 

Και άντε και την έβγαλες... πως θα την χρησιμοποιήσεις όταν πλην των λογαριασμών που αφορούν μισθοδοσία, οι υπόλοιποι λογαριασμοί δεν εντάσσονται στο "ακατάσχετο" των 1000 ευρώ
παρά κατάσχονται τα χρήματα από το 1ο κιόλας ευρώ ;;;;;;;


Άρα:
  • πως θα βγάλει έστω και την απλή χρεωστική κάρτα εκείνος ο πολίτης ο οποίος δεν άντεξε το βάρος των μνημονίων και αναγκαστικά οφείλει κάποιο ποσό στην εφορία;
  • πως θα βγάλει πιστωτική κάρτα εκείνος ο πολίτης ο οποίος δεν άντεξε το βάρος των μνημονίων και αναγκαστικά οφείλει κάποιο ποσό σε τράπεζα;
Και αυτός ο πολίτης δεν είναι ένας αλλά όπως προαναφέραμε, πολλά εκατομμύρια συμπολίτες μας, θύματα στη συντηρητικότατη πλειοψηφία  τους... του μνημονίου!!

Τα λαμόγια και οι απατεώνες αποτελούν μια απειροελάχιστη μερίδα εξ αυτών.

Στην άλλη πλευρά όμως του κάδρου, τα πραγματικά λαμόγια και απατεώνες είναι μεταξύ εκείνων που δεν χρωστούν ούτε σεντς σε εφορία ή τράπεζες.


Επί παραδείγματι, οι 18 πασίγνωστοι μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν ως γνωστόν τα 11 Δις ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο και τράπεζες (θαλασσοδάνεια, κλπ), απολαμβάνουν της πλήρους ασυλίας του συστήματος. Οι επιχειρηματίες και πρόεδροι των εταιριών αυτών ... και πιστωτικές κάρτες έχουν και ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζουν. 

Όπως ομοίως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα όλη εκείνη η πανστρατιά των ενεργεία και μη πολιτικών προσώπων και δημοσίων "διακεκριμένων" υπαλλήλων, όπου μέσω της περιώνυμης διαφθοράς καταχράζονται βάση δημοσιοποιημένων ερευνών, περί τα 12 δις ευρώ ετησίως. Και αυτά τα 12 δις ψάχνουμε σε ισοδύναμα μέτρα φτωχοποιόντας τον ΈΛληνας. 

Άσυλο και για αυτούς του πολίτες της 1ης εκ των δύο ταχυτήτων (πολίτες 2 ταχυτήτων!).


Στις 10 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε με νόημα:  «Το νομοσχέδιο (κάρτα) φέρνει ισχυρότερο νομικό οπλοστάσιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής», αμελώντας όμως να μας αποσαφηνίσει κατά ποίας μερίδας πολιτών θα στραφούν τα όπλα αυτού του επονομαζόμενου από τη κυβέρνηση, «υπεροπλοστασίου»!


Συνεπώς το σύστημα που η ετερογενής ΠαΣοΚοκρατούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναζητά να εφαρμόσει μέσω της δόλιας αυτής πρακτικής της δήθεν «κάρτας», είναι να εφαρμόσει τη συρρίκνωση του «επιχειρήν» στην Ελλάδα, αφού υπολογίζεται ότι από τη θέσπιση της «μνημονιακής θεραπείας» ... για το καλό μας (!!!) ήτοι από το 2010, περίπου 300.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και χιλιάδες άλλες υπολειτουργούν.


Καθίσταται σαφές ότι το μαρτυρολόγιο αυτών των χιλιάδων επιχειρηματικών θυμάτων μαζί με τα εκατομμύρια των φτωχοποιημένων Ελλήνων τίθενται αυτομάτως εκτός βιώσιμης καθημερινότητας, αφού αν εφαρμοστεί το σχέδιο της «πλαστικής εξόντωσης», δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα - τουλάχιστον σε νόμιμη βάση - με την «μαύρη αγορά» να καραδοκεί. Οι πιο αξιοπρεπείς εξ αυτών θα οδηγηθούν άμεσα στην μετανάστευση με όρους χειρότερους και των Αφγανών προσφύγων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Τσίπρα μελετά και το σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών.
Το μέτρο αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.


Η ερώτηση που προκύπτει εδώ στους αυτοαποκαλούμενους φωστήρες του έθνους μας - τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - έγκειται στο κατά πόσον οι συνταξιούχοι γέροντες ειδικά της επαρχίας, απαίδευτοι στο σύνολό τους με τη χρήση υπολογιστών και σύγχρονης τεχνολογίας, θα εξοικειωθούν με την αυταπόδεικτα απαράδεκτη και ίσως και μνημονιακά αναπότρεπτη αυτή εφαρμογή του πλαστικού χρήματος.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μνημονιακά θύματα στο σύνολό τους απώλεσαν ήδη το 50% της περιουσίας τους (το βιός τους) καθώς σε έκθεση που παρουσιάστηκε πρόσφατα (αρχές Οκτωβρίου 2015), η αξία των ακινήτων των Ελλήνων βρέθηκε μειωμένη κατά 2 τρις ευρώ, και μόνο από το 2008, απόρροια της μείωσης των τιμών όλων των κατηγοριών ακινήτων κατά 50%, αλλά και της ματαίωσης επενδύσεων που θα διεύρυνε την αξία τους.

Έπειτα από όλα αυτά που με παρρησία κατατέθηκαν σήμερα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πλαστικό χρήμα στόχο έχει να διαλύσει τα οικονομικά μας ακατάλυτα,  ενώ στον ίδιο χρόνο θα αποτελέσει το σύγχρονο Μινώταυρο που θα τρώει καθημερινά τις σάρκες ενός ταλαιπωρημένου λαού, ανήμπορου πλέον από τις κακουχίες, να αντιδράσει.

Με τσι γειές σας...

Γράφει ο Βασίλης Κασιμάτης





Δημοσίευση σχολίου