Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί στην Ιταλία ένα δημοψήφισμα καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ιταλίας η για το μέλλον της Ευρωζώνης, αλλά για το μέλλον της ίδιας της δημοκρατίας.

Σε αυτό το δημοψήφισμα θα κλιθεί ο λαός να αποφασίσει εάν θα παραχωρήσει κυριαρχικά του δικαιώματα σε εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, όπως είναι το ιερατείο της Ευρωπαϊκής ένωσης, η εάν θα αντισταθεί σε αυτό, που στην καθομιλουμένη λέμε "παγκοσμιοποίηση".
Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τύχη του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που "δεν συμφέρει";
Τι δηλαδή θα γίνει εάν το δημοψήφισμα είναι ακόμα ένα ΟΧΙ, όπως το Ελληνικό, η ακόμα ένα ΒΡΕΧΙΤ όπως των Βρετανών;
Υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη για να μπορεί να διαχειριστεί ακόμα ένα Ιταλικό ΟΧΙ η θα πέσουν οι μάσκες και θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος;
Τα προαναφερθέντα ερωτήματα θα τα απαντήσει ο χρόνος όμως τα δείγματα γραφής των γελοίων, τύπου Τσίπρα, έχουν να μας διδάξουν πολλά, τα οποία είναι καλό να θυμόμαστε.
Σε εκείνο, το Ελληνικό δημοψήφισμα, όλα τα κόμματα παρασύρθηκαν από τις δημοσκοπήσεις και περίμεναν ότι ο λαός θα ψήφιζε ΝΑΙ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά καιρούς από τον Βαρουφάκη και την Κωνσταντοπούλου, εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος, ο Τσίπρας περίμενε το ΝΑΙ που θα του έλυνε τα χέρια παρέχοντάς του πολιτικό άλλοθι για την άνευ όρων υποταγή, κοινώς κωλοτούμπα, που είχε προαποφασίσει να πράξει.
Η "τύχη" όμως του επεφύλαξε δυσάρεστα παιχνίδια και βγήκε το ανάποδο και μάλιστα με υψηλά ποσοστά.
Σκυθρωπός ο Τσίπρας το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλά σκυθρωπό και όλο το πολιτικό σύστημα που είχε καταρρεύσει πολιτικά και ψυχολογικά.
Εκείνο το βράδυ πανικόβλητο το πολιτικό σύστημα έσπευσε να πάρει εντολές από τους "πατρώνες" του και έτσι πρόεδρος δημοκρατίας, πρωθυπουργός και ΟΛΟΙ οι αρχηγοί των κομμάτων μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.   
Σε λίγες μέρες το έργο θα επαναληφθεί στην Ιταλία όπου ένας λαός θα μιλήσει για τις τύχες του.
Στις δημοκρατίες, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος γίνεται η νόμος του κράτους, η σύνταγμα.
Στην φασιστική Ευρώπη, τα γεγονότα λένε ότι γίνεται κωλοτούμπα του πολιτικού συστήματος, ώστε να εξαναγκαστεί ο λαός να αναζητήσει λύση στο φασισμό.
Αν αυτό συμβεί και στην Ιταλία τότε ...ραντεβού στα γουναράδικα σύντροφοι γιατί τα ηλύσια πεδία είναι επικίνδυνο μέρος.
 Ανδρέας Κεσίδης.


Δημοσίευση σχολίου