Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι κάθε είδους αγρότες έβαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους και πήγαν στα καφενεία περιμένοντας να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να πάνε στα χωράφια. 
Ο αγώνας των αγροτών κατάντησε ανέκδοτο και πλέον κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Αντίθετα αυτή η εμποροπανήγυρη, με τα τρακτέρ, προκαλεί την κοινωνία.

Ο κύβος, της απαξίωσης, ερρίφθη όταν στελέχη του ΚΚΕ,  όπως ο Μπούτας, κουβαλούσαν τα τσίπουρα στο Μαξίμου και χαριεντίζονταν με τον Τσίπρα κάνοντας ορατό τον ρόλο κάθε είδους, κοινοβουλευτικής μεν επαναστατικής δε αριστεράς και θυμίζοντας σε όλους το "δεν προκάμαμε" του αείμνηστου γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη. 
Σήμερα το ρόλο του "επαναστάτη αγρότη" έχουν αναλάβει εργολαβία οι αγροτοπατέρες του Μητσοτάκη που πιστεύουν ότι θα ρίξουν τους "αριστερούς" και θα έρθουν αυτοί να σώσουν τη μαμά πατρίδα. 
Η βλάμηδες αδυνατούν να δουν το ρόλο κόμματος και αρχηγού τους, αδυνατούν δηλαδή να δουν ότι, όπλα του καπιταλισμού είναι οι κάθε είδους Τσίπρες και είναι αδύνατον να τους τελειώσουν τα τρακτέρ στους δρόμους.
Είναι αδύνατον να δουν τον ρόλο κάθε Μητσοτάκη και είναι αδύνατον να τον δουν γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο αγώνας είναι ήταν και θα είναι πάντοτε ταξικός και οι  Μητσοτάκηδες δεν είναι εκπρόσωποί τους, όπως δεν είναι εκπρόσωποί τους οι Τσίπρες, οι Καμμένοι, οι Μιχαλολιάκοι, τα σκευάσματα του Σημίτη, οι Μπούτοι και όλοι οι Λεβέντες της γης.





Δημοσίευση σχολίου