....θα ειναι ο Μεσαιωνας του Ουμπερτο Εκο ο,τι έρχεται. 
Σ' ενα κοσμο ψηφιακων κρατων οπου οι πολιτικοι καθε ιεραρχίας θα ειναι τα πιο αστεία και τα πιο ανύπαρκτα υποκείμενα, ολα θα υπακουουν στην λογικη του ''συσσιτίου''. 
Αυτός ο Μεσαιωνας ειναι περα απο την Ιερα Εξεταση και τον Οργουελ. Το πουκαμισο, η ενδυση, η μορφωση, οι διακοπες, οι αναγκαιοτητες καθε ατομου θα ειναι ''συσσιτιοποιημενες''. Καποιοι θα εχουν μεγαλες προσβασεις στο συστημα και καλυτερες απολαυες οι υπολοιποι θα ζήσουν την εικονα καθε παροχης σε σταγονες. Εδω ο ρατσισμός και η υπέρβαση του αν για μας ειναι η ανθρωπινη πλευρα των πραγματων για τους ''εκεινους'' ειναι η αναγκαιοτητα επιβολης των ιδεών τους κι ο εθελοντισμός θα καταντησει η πιο αστεια εκδοχη του ανθρωπισμού. 
Καμμια ιδεολογια δεν θα είναι ανεπιτρεπτη ή επιτρεπτη, στον Νεο Μεσαίωνα τα παντα ειναι παροχη κι ελεγχομενα, ακομα και το λιγοστο νομισμα θα υπαρχει για ελαχιστες ιεραρχιες - κι οι ρατσιστες θα ειναι χειροτερα κρυμμενοι γιατι θα εκφραζονται με υπουλους και πρωτογονους τροπους. Σε μια τεχνολογια τοσο υψηλη γιατι πρεπει να εισβαλλουν και αλλοι συνδαιτημονες , οπως τα ρομποτ.....
Φώτης Μισόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου