Αυτά που γίνονται τούτες τις μέρες, μετά τις πλημμύρες που έπνιξαν τον κόσμο στη Μάνδρα, δείχνουν πόσο όμοιοι είναι όλοι αυτοί που μας εξουσιάζουν.

Παπάδες και πολιτικοί χορεύουν πάνω από τους νεκρούς περιμένοντας να περάσει ο χρόνος και να ξεχάσουμε, όπως ξεχνάμε όλα τα άλλα κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά στην κάλπη.
Ζούμε σε ένα «άθεο κράτος», «με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς» λέει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και μετά κάνει τον θεό αιμοσταγή και αιμοδιψή που παίρνει τις ζωές των ανυποψίαστων κατοίκων της Μάνδρας για …να ξεθυμάνει γιατί ο Τσίπρας δεν φιλάει το χέρι του παπά.
Φυσικά η αριστερά έχει και αυτή τον Αμβρόσιό της και έτσι αμολύθηκε ο Πολάκης.
   Το 2002 στις πλημμύρες του Κηφισού,το 1961 με τους 40 νεκρούς στο Μπουρνάζι ,το 1994 με τον ποδονιφτη και τους 15 νεκρούς στη νέα Ιωνία ,τότε που ηταν τα δαιμόνια και ποιος θεοσεβούμενος ήταν στην κυβέρνηση;» και καταλήγει: «Μερικοί τέτοιοι ιεράρχες σαφώς και έχουν ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτής της χώρας».
Τα ίδια έλεγαν το 81 και τα ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ και τότε μέγας φταίχτης ήταν η επάρατη δεξιά.
Τα χρόνια πέρασαν, το ΠΑΣΟΚ έγραψε την δική του ιστορία, «πάλιωσε» και χέρι με χέρι με την επάρατη πορεύθηκε αλλά τα ρέματα παρέμειναν βουλωμένα, η χώρα χρεοκόπησε και τώρα έρχεται η αριστερά των Τσίπρα-Καμμένου και επαναλαμβάνει ότι ακούστηκε πριν από 40 χρόνια.
Αφού όλα παραμένουν τόσο ίδια εις τους αιώνας των αιώνων, είναι σίγουρο ότι σε πολύ λίγα χρόνια ο πρωθυπουργός Μιχαλολιάκος θα λέει ότι δεν φταίει η Χρυσή Αυγή για τους νεκρούς αλλά ο Τσίπρας, ο Καμμένος και όλοι οι προηγούμενοι.

Εκείνο που θα έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε τι θα λέει ο παπάς για τις πλημμύρες του μέλλοντος όταν στην κυβέρνηση θα είναι αγγελάκια και όχι διαολάκια.

Ανδρέας Κεσίδης.  

Δημοσίευση σχολίου