Στην δημοσιότητα έδωσαν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων πέντε ονόματα που σύμφωνα με τις πηγές τους, πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς.
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες τότε πάμε πάρα πολύ καλά γιατί Τσίπρας και Καμμένος κατά κοινή ομολογία έλυσαν ένα χρονίζον πρόβλημα. Μπόρεσαν και ξεπούλησαν ένα άχρηστο όνομα σε σχετικά καλή τιμή αφού κατάφεραν να πάρουν από …τα τρία το μακρύ.
Εκείνο που κατά γενική ομολογία αδικεί τους Τσίπρα – Καμμένο είναι το ότι απορρίφθηκε η πρόταση της Ελλάδας για το όνομα καθώς ακόμα και ο «Μάθιος» ανατρίχιασε όταν το άκουσε.
«Μακεδονία του Αλεξάνδρου η χώρα» ήταν η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά προσέκρουσε στις αντιρρήσεις του Νίμιτς.
Ο διαπραγματευτής όταν άκουσε την πρόταση  «Μακεδονία του Αλεξάνδρου η χώρα» και την εμμονή της Ελλάδας στην πρότασή της τηλεφώνησε στον πρόεδρο Τράμπ ο οποίος αντέδρασε λέγοντας.
«Επειδή αυτοί είναι μαλάκες δεν θα γίνω και εγώ»
Κατόπιν τούτου και εφ όσον η πρόταση του Καμμένου και του Τσίπρα απορρίφτηκε η Ελληνική αντιπροσωπεία άφησε την τους Μακεδόνες διαπραγματευτές να αποφασίσουν το καλύτερο για την Ελλάδα.
Οι Μακεδόνες γείτονές μας θα μελετήσουν τα ονόματα του «Μάθιου» και θα αποφασίσουν.

Ο Μάνθος πρότεινε: 

- Republika Gorna Makedonija/ Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
- Republika Vardarska Makedonija/Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη
- Republika Makedonija (Skopje)/ Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η σύντομη γραφή των ονομάτων θα μπορεί να είναι:
- Nova Makedonija,
- Severna Makedonija,
- Gorna Makedonija,
- Vardarska Makedonija και
- Makedonija (Skopje).


Δημοσίευση σχολίου