Ένας πραγματικός οραματιστής, ένας μεγαλοφυής άνθρωπος και ένας πρωτοπόρος άντρας, ο Μπιλ Γκέιτς, αποκαλύπτει το νέο του - πολλά υποσχόμενο- εγχείρημα, λίγα χρόνια μετά την παραίτησή του από τη Microsoft.

Το νέο του εγχείρημα ονομάζεται Gatesway και έχει επενδύσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια που το αναπτύσσουν και το κωδικοποιούν.
Πριν, όμως προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες για το Gatesway, ας θυμηθούμε τι εστί Μπιλ Γκέιτς.
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας οραματιστής που από πολλούς θεωρείται ως ο πιο έξυπνος επιχειρηματίας του αιώνα μας. Πιστεύει στην ανανεώσιμη ενέργεια και παρόλο που οι ιδέες του είναι πολύ ριζοσπαστικές και αδύνατες για πολλούς ανθρώπους, ο Γκέιτς βρίσκει τον τρόπο και τους αποδεικνύει, πάντα, ότι έχει δίκιο. Είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος και φιλάνθρωπος. Ορισμένες από τις επιχειρήσεις του περιλαμβάνουν το ίδρυμα Gates, νοσοκομεία σε χώρες του τρίτου κόσμου και φυσικά τη Microsoft.
Ο Γκέιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από τη λειτουργία της Microsoft, προκειμένου να επικεντρωθεί στη νέα του επιχειρηματική κίνηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, το ριζοσπαστικό Gatesway.
Τι ακριβώς είναι ο Gatesway; Το Gatesway είναι μια χρηματοοικονομική τεχνολογία που στοχεύει στην αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου. Ο Γκέιτς πιστεύει ότι ο πλούτος δεν διανέμεται σωστά στην εποχή μας και παρόλο που πάντα θα υπάρξει κάποιος πλουσιότερος και κάποιος φτωχότερος, η σημερινή κατάσταση δεν είναι αποδεκτή, καθώς το «ισχυρό» 0,1% ελέγχει σχεδόν το 90% του παγκόσμιου πλούτου.
Ο Γκέιτς πιστεύει ότι μπορεί να μειώσει το ποσοστό αυτό σε περίπου 20% χωρίς να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για εμάς, ή για έναν μέσο ή κατώτερης οικονομικής τάξης άνθρωπο; Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει 2 - 3 φορές πλουσιότερος και κανένας εκτός από τους υπερ-πλούσιους του πλανήτη δε θα δεχθεί το παραμικρό πλήγμα. Ακούγεται καταπληκτικό, έτσι δεν είναι;
Εντάξει, στη θεωρία, όμως, όλα καλά ακούγονται, αλλά είναι πολύ λογικό να διερωτάστε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο.
Γενικά, η ιδέα είναι απλή. Το 0,1% κρατά τον πλούτο του επενδυμένο σε μετοχές, και οι χρηματιστές της Wall Street εμπορεύονται αυτές τις μετοχές προς όφελός τους.
Η ουσία, λοιπόν, είναι οι απλοί άνθρωποι να μπορέσουν να νικήσουν τους χρηματιστές της Wall Street στο δικό τους παιχνίδι - να κερδίσουν εμπορικές συναλλαγές, έτσι ώστε η Wall Street να αρχίσει να χάνει αργά αλλά σταθερά τα αποθέματα του πλούτου της. Ακριβώς όπως συμβαίνει σ' ένα παιχνίδι πόκερ, όπου ένας νέος παίκτης μπαίνει σε τραπέζι όπου υπάρχει υψηλό ρίσκο και αρχίζει να κερδίζει.
Για να γίνει αυτό, όμως, οι άνθρωποι θα πρέπει να προβλέπουν καλύτερα τις κινήσεις των μετοχών απ' ότι η Wall Street. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του cloud computing, και του Gatesway του Gates!
Ουσιαστικά το Gatesway λειτουργεί σαν μια ομάδα κατασκόπων. Σ' αυτό υπάρχουν εκατομμύρια αυτοματοποιημένα ρομπότ που «ερευνούν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεντρώνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο - αναρτήσεις, εικόνες, κείμενα, βίντεο και οτιδήποτε άλλο δημοσιεύεται.
Στη συνέχεια, το Gatesway αναλύει όλα αυτά τα δεδομένα, αναζητώντας θέματα που σχετίζονται με διάφορες μεγάλες εταιρείες. Μόλις εντοπιστεί ένα συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με μια μεγάλη εταιρεία, το Gatesway αναλύει εάν η τάση είναι θετική ή αρνητική. Εάν η τάση είναι θετική, τότε μπορούμε να επενδύσουμε στη μετοχή, ενώ εάν η τάση είναι αρνητική, ποντάρουμε στην πτώση της μετοχής. Απλό, ε;
Όπως και να έχει, το μέλλον θα δείξει κατά πόσο αποδοτικό θα είναι ένα τέτοιο εγχείρημα, γι' αυτό η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον..

Δημοσίευση σχολίου