Οι μέρες είναι κρίσιμες και κάθε ώρα που θα περνά θα γίνονται ακόμα πιο κρίσιμες!Η φωτιά καραδοκεί, έτοιμη να ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή!

Του Κώστα Γιαννιώτη

Οι νταήδες της Τουρκίας με μπαράζ δηλώσεων, μετά την απαγωγή των στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων -κατά παράβαση των διεθνών κανόνων- στήνουν σκηνικό σύρραξης, την ώρα που οι πολιτικοί ταγοί, του τόπου μας, συστήνουν...«προσεκτικές κινήσεις, ψυχραιμία και υπομονή»!!

Όλα τα μπουμπούκια της πολιτικής και της δημοσιογραφίας μιλάνε για τον... τρελό Ερντογάν, που έχει ξεφύγει απειλώντας ακόμα και τις ΗΠΑ, αποκλείοντας το οικόπεδο 10 της Κυπριακής Δημοκρατίας, και απειλώντας το γεωτρύπανο της ExxonMobil!


Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι ότι... ή είναι παντελώς ηλίθιοι ή δουλεύουν απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό, υπερασπιζόμενοι... αλλότρια συμφέροντα!!

Οι χειρισμοί κρίσιμων εθνικών θεμάτων χρειάζονται πολιτικούς με δείκτη νοημοσύνης –τουλάχιστον- άνω του κρετίνου, αξιοπρέπεια άνω του χαμερπούς και εθνική συνείδηση ανώτερη της συνείδησης του δούλου!

Μόνο με τέτοια προσόντα μπορείς να διεκδικείς το δικαίωμα να ασχοληθείς με θέματα που άπτονται των συμφερόντων ενός ολόκληρου λαού.

Πολλώ δε μάλλον όταν επαίρεσαι ότι είσαι «ηγέτης» ενός λαού και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές!

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, κανένας από τους πολιτικούς που ενδημούν στο ευαγές ίδρυμα που αρέσκονται να το ονομάζουν... Βουλή, δεν διαθέτει τίποτε από τα παραπάνω προσόντα!

Διότι, όλοι μαζί, έχουν ήδη παραδώσει τη χώρα -αμαχητί- σε ξένους κατακτητές (παραιτούμενοι –οικειοθελώς- από το δικαίωμα άσκησης εθνικής κυριαρχίας) και έκτοτε ακολουθούν –ασυζητητί- τις εντολές τους για συστηματική εξόντωση του ελληνικού λαού!

Την ίδια ώρα που το παίζουν κήνσορες του οποιουδήποτε έχει διαφορετική άποψη απ` αυτούς («Δεν μπορεί να ξέρει ο λαός όσα ξέρουμε εμείς οι πολιτικοί»! Ντ. Μπακογιάννη, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real fm), αδυνατούν να συγκροτήσουν διπλωματική τακτική που να μπορεί να αντιμετωπίσει τη διπλωματία των νταήδων γειτόνων.

Αυτό ας συμπληρωθεί από το γεγονός ότι έχουν δέσει την τύχη της χώρας με την αυταπάτη ότι... σε κρίσιμες στιγμές θα έχουμε στο πλάι μας την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Τις τελευταίες δε ώρες έχουν φτάσει στο σημείο να παρακολουθούν τις εξελίξεις από την τηλεόραση προκειμένου να δουν τις... αντιδράσεις των ΗΠΑ στην «πρόκληση» Ερντογάν!

Ξέρουν την αλήθεια και κάνουν τον Κινέζο ή είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι ο νταής (βλ.Τουρκία) και ο νταβατζής (βλ.ΗΠΑ) έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή που δεν πρόκειται να τα παίξουν στα ζάρια για λογαριασμό του... «διεθνούς δικαίου» και για να προστατέψουν ένα ροζ κουνελάκι (βλ. Ελλάδα) που ξέρει καλά από... γλείψιμο;

Τόσα χρόνια η τουρκική διπλωματία έχει δώσει εξετάσεις και... ευρέθη αριστούχος!

Πρώτα και κύρια γιατί -κατά προτεραιότητα- φρόντιζε να ασφαλίζει τον κώλο της και δεν τον προσέφερε στις ορέξεις των ξένων δωρεάν και για την ψυχή της μάνας της!

Δεύτερον δεν είχε διπλωμάτες κομματόσκυλα, που άλλαζαν ανάλογα με το... από πού φυσάει ο καιρός!

Τρίτον δεν καταλάβαινε ποτέ από τα αλαμπουρνέζικα περί... τακτικής κατευνασμού του αντιπάλου!

Ξέρει να πουλά τσαμπουκά εκεί που -μετά από, σε βάθος χρόνου, μελέτη- ξέρει με σιγουριά ότι την παίρνει!

Βαδίζει με βήματα αργά και σταθερά αλλάζοντας έξυπνα και προς όφελός της τα παγιωμένα status quo και τσαλαπατώντας διεθνείς συνθήκες, πάνω στις οποίες κοιμούνται... αμέριμνοι κάτι απίστευτοι τύποι, σαν τους δικούς μας... «πολιτικούς»!

Έτσι και τώρα!

«Πολιτικοί» και δημοσιογράφοι (τρομάρα τους), κάθονται μπροστά στις τηλεοράσεις και περιμένουν να δουν πώς θα λήξει ο... «τσαμπουκάς» της Τουρκίας κατά των ΗΠΑ και της ExxonMobil.

Δεν είδαν και δεν άκουσαν τις δηλώσεις των Τούρκων ότι... «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι αυτός, να προχωρήσει σε γεωτρήσεις χωρίς την άδειά μας»!!

Να το ερμηνεύσουμε μήπως και το καταλάβουν και τα δικά μας χαϊβάνια;

Να το κάνουμε!

Αυτό σημαίνει ότι δεν πουλάνε τσαμπουκά στους Αμερικανούς, που έρχονται πάνοπλοι, αλλά στην ουσία τους προσφέρουν υπηρεσίες!

Βάζουν τους Αμερικανούς να... ζητήσουν (τάχα) άδεια!

Οι Αμερικανοί, που δεν είναι μαλάκες αλλά πιστοί στη λογική των αγορών, έχουν σαν βασική πολιτική τους το... «βρίσε με όσο θέλεις, αλλά λέγε το όνομά μου σωστά» δεν έχουν να χάσουν τίποτε με το να ζητήσουν μια τυπική... «άδεια» από τους συμμάχους τους και οι δουλειές να τελειώνουν παστρικά!

Με την ExxonMobil να προχωρά στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κύπρου και οι Τούρκοι να αναδεικνύονται –de facto- σε συνιδιοκτήτες αυτού του πλούτου, χωρίς να χρειάζονται ανακοινώσεις, που θα εξέθεταν τους Αμερικανούς σαν ανατροπείς του… «Διεθνούς Δικαίου»!

Με ένα... «τσαμπουκά» διευθετούν τις εκκρεμότητές τους και... τα σκυλιά δεμένα!

Έτσι, θα ξυπνήσουν ένα πρωί οι ελληνόφωνοι «πολιτικοί» έχοντας συνιδιοκτήτη των κυπριακών κοιτασμάτων τους Τούρκους, και γιατί όχι –σύντομα- και των κοιτασμάτων του Αιγαίου!

Αυτά είναι πάντα τα αποτελέσματα της χαμερπούς πολιτικής του δωσιλογισμού και της υποτέλειας!

Ο Τσώρτσιλ, με αφορμή τη μάχη της Δουνκέρκης, είχε πει:

«Έθνη που ηττώνται, επανακάμπτουν! Έθνη που παραδίδονται, αφανίζονται δια παντός»!

Ο μεγάλος Φιντέλ, σε ανύποπτο χρόνο, είχε δηλώσει ότι...

«Ανεξαρτησία είναι να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες «άντε γαμήσου»! 

Τα έχουν ακούσει ποτέ αυτά, τα δικά μας πολιτικά ροζ κουνελάκια;

Ας περιμένουν με...ψυχραιμία και υπομονή επικαλούμενοι (τάχα) και σεβόμενοι (τάχα) το Διεθνές Δίκαιο!

Μέχρι να φτάσουν οι Τούρκοι στην Καλαμάτα!

Πηγή: dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου