Όπως είναι αναμενόμενο όταν πλέον όλες οι δυνάμεις του κεφαλαίου, που έχουν αλώσει τα Ευρωπαϊκά κράτη, εξαντλήσουν το «πολιτικό τους κεφάλαιο» στους εξαρτημένους πολιτικούς και κόμματα, τότε έχουν έτοιμη τη λύση …αλλά Τσίπρα.


Άσχετα λοιπόν εάν πολλές αναλύσεις μιλούν για επικράτηση αντιμνημονιακών δυνάμεων και πιθανή έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, η εκλογή του Τζουζέπε Κόντε δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διασπορά της ελπίδας στον Ιταλικό λαό, όπως ακριβώς έγινε και με την «χρήση Τσίπρα» στην Ελλάδα.
Σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσουν οι προηγούμενοι, ετοίμασαν και έστησαν νέους «πρόθυμους» οι οποίοι θα φέρουν σε πέρας την δουλειά που τους ανέθεσαν.
Μία ανάγνωση των πρώτων δηλώσεων των μελών της …κυβέρνησης της αλλαγής στην Ιταλία, δείχνει το τι μέλη γενέσθαι.
 Ο ντι Μάγιο χαρακτήρισε τον Κόντε «μεγάλο επαγγελματία» που «χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα και μεγάλη ηθική ισχύ», ενώ σχολιάζοντας δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων είπε ότι «σε όσους στην ΕΕ μάς κριτικάρουν, τους λέω, πρώτα αφήστε μας να ξεκινήσουμε και μετά κάντε μας κριτική». Ο δε Σαλβίνι δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται», προσθέτοντας ότι «έστω κι αν η χώρα θα σεβαστεί όσο γίνεται περισσότερο τις σχετικές δεσμεύσεις, η ιταλική οικονομική πολιτική θα αλλάξει, με κύριο στόχο την ανάπτυξη».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, υποστήριξε ότι «αν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μη σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί». Από τη μεριά του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, είπε ότι M5S και «Λέγκα» «παίζουν με τη φωτιά», με το επιχείρημα ότι «η Ιταλία είναι υπερχρεωμένη» και ότι «παράλογες και λαϊκίστικες ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη».

Δημοσίευση σχολίου