Το επιτελείο Τσίπρα και ο ίδιος αποφάσισαν ότι πρέπει να περάσει στην κοινή γνώμη ότι, ο Τσίπρας, αντιμετωπίζει προβλήματα με την κοινοβουλευτική του ομάδα για το ασφαλιστικό και ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ.

Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μετριαστούν οι αντιδράσεις του κόσμου καθώς θα υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί τα νομοσχέδια να μην περάσουν. 
Για να το πετύχει αυτό ο Τσίπρας, άφησε να διαρρεύσει ότι  θα υπάρξει κύκλος επαφών με τους βουλευτές για να ακούσει τα προβλήματα των βουλευτών ανά περιφέρεια.  
Γι' αυτό και προγραμματίζει να τους έχει δει μέχρι τα Χριστούγεννα, ανά ομάδες, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει μέχρι και γεύμα!
Οι ζυμώσεις με τους βουλευτές θεωρούνται δικαιολογημένες, αφού την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή η δεύτερη δέσμη μέτρων και από Γενάρη το ασφαλιστικό και η φορολογία των αγροτών, που θα ξεσηκώσουν «θύελλες». 
Με τις επαφές, ενώ έχει τσουβαλιασμένους τους βουλευτές, θέλει ελέγξει και να προλάβει τυχόν παράπονα για να αποφύγει να έρθει αντιμέτωπη με διαλυτικά φαινόμενα, ρίχνοντας κι άλλο τον πήχη των «153».
Άδικα ανησυχεί το Μαξίμου γιατί αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα είναι "κομμένη και ραμμένη" για τα μνημόνια. 
Σε αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα τα πάντα είναι ΠΑΣΟΚ, όλοι άνθρωποι του παρασκηνίου της πολιτικής οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν το σθένος και την δύναμη να αντιδράσουν. 
Ας μην ξεχνάμε ότι άνθρωποι που πραγματικά πρέσβευαν αρχές και αξίες, όπως η Ζωή, ο Γιάνης κ.α έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το δυστύχημα είναι ότι βρίσκονται και εκτός βουλής. 
Ότι υπάρχει εκεί μέσα σήμερα, είναι η βασιλεία των μετριοτήτων και το αποτέλεσμα φαίνεται.  
Ασφαλώς κανένας δεν περιμένει να αντιδράσει ο Μπόλαρης, ο Μιχελογιαννάκης η ο Παραστατίδης καθώς και άλλοι τόσοι που είναι υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ και είναι κατ' επάγγελμα πολιτικοί. 
Τα γεγονότα θα εξελιχτούν ομαλά για τον Τσίπρα και τους δανειστές και το μόνο που θα γίνει είναι ότι κάποιοι αστείοι, όπως ο Μιχελογιαννάκης, θα προσφέρουν το θέαμα που απαιτούν οι καιροί και όταν έρθει η ώρα, "μοιραίοι κι΄άβουλοι αντάμα" θα αναφωνήσουν το γνωστό ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ




Δημοσίευση σχολίου