Οι γερμανοτσολιάδες μπορούνε να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς ο Σόιμπλε είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις επιτυχίες του Τσίπρα.
Η κοινή γραμμή Σόιμπλε – Τσίπρα έφερε καρπούς και ο γερμανός υπουργός οικονομικών εκφράζει την εκτίμησή του ότι πλέον δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σχετικά με την Ελλάδα.
Ο Τσίπρας έκανε τα πάντα όπως του τα είπαμε και κατά συνέπεια εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι θα έχουμε επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Τρίτης, ήταν το μήνυμα του γερμανού.
 «Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, εκτιμώντας επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι μπορούν να δικαιολογήσουν οι οικονομικές εξελίξεις.
«Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα», δήλωσε ο Σόιμπλε στο Σεντάι της βόρειας Ιαπωνίας ενόψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.


Δημοσίευση σχολίου