Τραγικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό είναι το γεγονός, που αποκαλύπτεται από την κατάθεση του προϋπολογισμού ότι ενώ η μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι τώρα, έχουν «στύψει» τους Έλληνες και τους έχουν φτωχοποιήσει, το περίφημο δημόσιο χρέος εξακολουθεί και βρίσκεται στο ύψος τους και ίσως παραπάνω.

Το 2016 το δημόσιο χρέος ήταν 326,3 δις ευρώ ή 187,3% ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το 2017 θα κλείσει στα 332,8 δις ή 186,4% ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ το 2018 προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 343 δις ευρώ, όπου σύμφωνα με το successstoryτης κυβέρνησης (δηλαδή θα πάνε καλά τα οικονομικά και τα έσοδα) ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πέσει στα 185,7%.
Με άλλα λόγια οι θυσίες των Ελλήνων, η αβάσταχτη φορολογία, οι δραματικές περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα κλπ., δείχνουν ότι πέφτουν στον καιάδα. 
Το χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται, εξακολουθεί και βρίσκεται στα ίδια δυσθεώρητα ύψη που σημαίνει ότι για πολλά χρόνια ακόμα θα κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και θα λειτουργεί ως κόφτης οικονομικών, κοινωνικών αλλά και δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Δημοσίευση σχολίου